پیشنهاد ویژه : وبینار آشنایی با مهارت های نرم

کارگاه بازی درمانی و هنر درمانی

معرفی دوره

بازی‌درمانی و هنردرمانی از مهم‌ترین و موفق‌ترین ابزارهای مداخله در کاستن از مشکلات کودکان دارای رشد عادی، کودکان دارای اختلالات مختلف همواره در سطح جهانی مورد توجه بوده و شواهد تجربی متعددی دراثربخش‌ بودن آن وجود دارد. خوشبختانه توجه روان‌درمانگران داخلی نیز به این حوزه جذب شده است و کارگاه پیشنهادی درصدد پرورش بازی و هنر درمانگرانی است که به نحوی علمی و آزموده شده مداخلات خود را انجام می‌دهند. همچنین به افراد آموزش داده می‌شود که چگونه مداخلات خود را به نحوی علمی ثبت کنند و آن را در غالب پژوهش‌هایی منتشر کنند.

این فعالیت‌ها نیازمند آگاهی از مبانی نظری نیز هست. بدون برخورداری از مبانی نظری کارها به نحوی مکانیکی انجام می‌شود. آشنایی با مبانی نظری بازی و هنردرمانی، مداخله‌گر را فردی آگاه می‌سازد که می‌تواند فراتر از یک تکنسین در مقام یک درمانگر آگاه اقدامات خود را انجام دهد و این آگاهی تفاوت فاحشی در نتایج کار ایجاد خواهد کرد. بالا رفتن سطح گفتمانی حین انجام مداخلات تأثیر آنها را افزایش می‌دهد.

بازی‌درمانی و هنردرمانی‌ها انواع بسیار متنوعی دارند و بر دیدگاه‌های متفاوتی نیز مبتنی‌اند. در این کارگاه روش‌های مختلف برگرفته از دیدگاه‌های مختلف بازی و هنردرمانی برای ارتقاء سطح توانایی‌های کودکان و نوجوانان دارای اختلالات رشدی و هوشی بیان می‌شود. (با این حال بسیاری از روش‌ها و تکنیک‌های معرفی شده را می‌توان در مداخلات مربوط به کودکان دارای رشد عادی نیز به کار گرفت. و بنابراین این کارگاه برای معلمان دانش آموزان دارای رشد عادی نیز مناسب است).

از جمله مهم‌ترین کارهایی که در این کارگاه انجام خواهد شد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الف. برای انجام مداخلات کیفی (بازی‌درمانی آزاد)، دیدگاه تحلیل روانی (شیوه ویرجینیا آکسلاین)، و برای انجام مداخلات کمی که دیدگاه‌های غالب و رایج فعلی کنونی‌اند (بازی‌درمانی هدایتی)، دیدگاه کنل و روش‌های شناختی/رفتاری معرفی و آموزش داده می‌شوند.
  • ب. شیوه‌هایی مانند داستان‌های اجتماعی که به عنوان یکی از روش‌های موفق در آموزش مهارت‌های اجتماعی به گروه کودکان و نوجوانان دارای اختلالات ارتباطی مانند اتیسم مطرح است نیز در این کارگاه معرفی و نمونه‌های عملی برای تدوین داستان‌های مختلف نیز پیشنهاد می‌شود.
  • ج. شیوه‌های دیگر گفتاری و هنری که در هر دو دیدگاه کاربرد دارند، آموزش داده می‌شوند.
  • د. همچنین برخی اسباب‌بازی‌های ضروری برای یک اتاق بازی در دوره به شرکت‌کنندگان معرفی می‌شود و به صورت عملی نحوه طبقه‌بندی آنها در یک اتاق بازی استاندارد آموزش داده می‌شود.
  • ه. چگونگی تدوین قصه‌‌های اجتماعی، تهیه کارت‌های پاور، اصول تهیه قصه‌ها، و نیز استفاده از نرم‌افزار پاورپوینت برای ساخت این دسته از قصه‌ها توضیح داده می‌شود.

مدرس دوره : سید علی صمدی

تعداد جلسات : ۵ جلسه تدریس (40 ساعت) و 240 ساعت پشتیبانی آنلاین

(این دوره در قالب یک پودمان و به مدت 40 ساعت تدریس و 240 ساعت پشتیبانی غیرحضوری و همراه با ارزیابی و ارائه نتیجه کار عملی انجام می‌شود.)
دوره با انجام کارعملی همراه است و ضروری است شرکت‌کنندگان فیلم ارزیابی و مداخله خود را همراه با گزارش‌ جلسه‌های مداخله، کاربرگ‌های ارزیابی مداخله‌ها و ثبت نتایج ارسال کنند.

زمان کارگاه : ۸، ۹، ۱۰، و ۱۶ ،۱۷ آذر ماه

ساعت : ۸:۰۰ الی ۱۶:۰۰

مکان : سالن مدیریت صنعتی، شهرک والفجر

شهریه : 14.800.000 تومان

گواهینامه مورد تأیید دُکسا و جهاد دانشگاهی پس از پایان دوره به شرکت کنندگان اعطا خواهد شد.

 

امکان همکاری با مؤسسه دکسا برای سه نفر برتر با تأیید مدرس دوره قابل مذاکره خواهد بود

جهت آشنایی بیشتر با محتوای دوره، در جلسه معارفه آنلاین که روز 3 آذر با حضور مدرس کارگاه و به صورت رایگان برگزار می‌شود، نام‌نویسی کنید.

پاسخگویی واتس‌اپ